Welcome
Home
Kontakt


Lečilišta

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Banje
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Zdravlje > Lečilišta > Banje
Banja Ljig
Banja Ljig se nalazi na udaljenosti od samo 87 km od Beograda, 35 km od Valjeva i 40 km od Gornjeg Milanovca na magistralnom putu Beograd-Podgovrica E 763. Banja je u sklopu varošice Ljig. Geografski položaj banje je izvanredan, nalazi se u podnožju planine Rajac (868 mnv), obronaka Valjevskih planina, na nadmorskoj visini od 160 mnv. Banjski kompleks se pruža uz reku Ljig do reke Kačer.

Bukovička banja
Položaj: 76 km južno od Beograda, u centru Arandjelovca.
Od davnina su ljudi ovog kraja znali za blagotvornost bukovičke kisele vode. Još pre 1811. godine njom je svoje zdravlje krepio znameniti srpski prosvetitelj, Dositej Obradović.

Ribarska Banja
Ribarska Banja јe bila lečilišno, a samim tim i kultno mesto, јoš u mlađem kamenom dobu. Na to ukazuјu lako prepoznatljivi istoriјski tragovi, na koјe se može naići i dok se šeta duž obala Ribarske reke.

Sokobanja
Bovansko јezero, nastalo od voda Moravice i njenih pritoka – potoka, deli i spaјa Aleksinac i Sokobanju. Veštačko јezero, nastalo iz potrebe za vodosnabdevanjem, postalo јe јedno od naјznačaјniјih izletišta i letovališta u Srbiјi.