Welcome
Home
Kontakt


Umetnost

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Slikarstvo
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Umetnost > Slikarstvo
Muzej primenjene umetnosti
Muzej primenjene umetnosti osnovan je 1950. godine i pripada kategoriji umetničkih muzeja specijalizovanog tipa. Osnivački fond Muzeja činila je kolekcija od 3.000 hiljade predmeta koju je sakupio poznati slikar i grafičar Ljuba Ivanović, a tokom godina fond je obogaćen otkupima, poklonima građana i legatima donatora. Danas Muzej poseduje više od 32.000 predmeta primenjene umetnosti, među kojima se nalaze dela od izuzetnog umetničkog i kulturnog značaja.

Otvoreni atelje Rade Marković
Radivoje Marković je slikar, vajar i dizajner nameštaja. Rođen  je 1957 u Jugoslaviji.

Radmila Sofija Šijan, slike

Renata BUJIĆ, samostalna izložba
"Bog, Bože u koga verujem, iz dna bića moga, ti ostani tajna, veća od moga priznanja, ti ćeš da me čistiš, i otreseš, od zabluda i grehova, da osvane dete u meni, sa okom bez dna"

ULUS, Udruženje likovnih umetnika Srbije
Udruženje likovnih umetnika Srbije najznačajnija je asocijacija umetnika kod nas koja okuplja i profesionalno organizuje oko 2300 članova...

Umetnička galerija „Stara kapetanija“
Organizacija samostalnih, kolektivnih, autorskih izložbi  likovnih i primenjenih  umetnika svih generacija u cilju prezentacije, promocije i afirmacije aktuelne likovne prakse. Medjugradska i medjunarodna saradnja sa galerijama sličnih aktivnosti.