Welcome
Home
Kontakt


Priroda

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Priroda
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Reke
Izletišta
Priroda
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Priroda > Karaš
Karaš English
Dužina (km): 60
WEB prezentacija: www.freewebs.com/ekokarasjasenovo/

Karaš je medjunarodna reka. Njena dolina je prirodna veza planinskog područja jugoistočnog Banata sa Panonskom nizijom. Spada u red ekološki najčistijih vodotokova u Srbiji.

Ova reka spaja dve različite prirodne oblasti: Rudarski basen i stočarske predele planinskog dela Banata sa žitorodnom nizijom na zapadu. U njoj su kroz istoriju steknute važne komunikacije koje povezuju ove oblasti sa Dunavom. Otuda se u dolini ove reke svojevremeno razvio kiridžijski i železnički saobraćaj, koji nestaje tek posle Prvog Svetskog rata, kada je uspostavljena granica sa Rumunijom.
Karaš je leva pritoka Dunava i gornjim i srednjim tokom protiče kroz Rumuniju a dalje kroz masiv Semenika prelazi u Panonsku niziju i postaje prava ravničarska reka. Na našoj teritoriji protiče kroz veoma raznoliku i zanimljivu geografiju Južnog Banata.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :62H         2QT      
  A    U      D   GJJ
HK3   K3R   PL6      
2      4      3   S1U
94D         AK9      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara

Slike

Relacije
Bela Crkva
Dunav
Dupljaja
Jasenovo