Welcome
Home
Kontakt


Saobraćaj

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Marine
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Saobraćaj > Marine > Beogradske marine
Beogradske marine English
Mesto: Beograd
Zona: Gradska

SKORO 20.000 plovila, koliko ih je u Beogradu registrovano, rasporedjeno je u jednoj od 48 prestoničkih marina i pristana. Čamci iz "Marine Dorćol", u kojoj započinju radovi na rekonstrukciji, izmešteni su u druge pristane.

MARINA NA ADI CIGANLIJI, iako je bez struje, najbolje je organizovana i ima čuvarsku službu koja radi 24 časa.
 
- Puni smo do maksimuma! - kaže Nebojša Filipović iz JP "Ada Ciganlija". - Ljudi nemaju gde da ostavljaju brodiće posle zatvaranja "Marine Dorćol", pa je svih 400 mesta odavno "kaparisano". Cena veza za za klasične pasare je 1.400 dinara mesečno, dok većim brodićima naplaćujemo 1,5 mesto.
 
 
MARINA U ČUKARIČKOM RUKAVCU: Modernizacijom ovog pristaništa baviće se "Parking servis". Ovo preduzeće izgradiće marinu sa 670 mesta za plovila svih kategorija do 18 metara dužine i 430 za plovila na suvom. U zatvorenom hangaru biće 70 mesta.
 
U Upravi za vode kažu da će se poboljšanje videti tek kada počne da se primenjuje plan za postavljanje plovnih objekata, koji je nedavno usvojio Grad. Broj marina biće ograničen na 45, u njima će biti više mesta, a vlasnici koji ispune uslove za izgradnju marine prijavljivaće se na gradski konkurs.
 
MARINA DORĆOL
NAJELITNIJA marina, kako sada stvari stoje, biće na Dorćolu. Posao je poveren preduzeću "Engel marina Dorćol". U narednih pet godina tu će nići oko 100.000 stambenih kvadrata, a investitor će učvrstiti i nasip protiv poplava. Urediće se biciklistička i pešačka staza, ali i okolni putevi. Gradnja čitavog kompleksa marine Dorćol košta oko 160 miliona evra.
 
PUMPE
DESETINE hiljada čamaca na našim rekama nemaju gde da napune rezervoare, jer u Srbiji ne postoji nijedna pumpa za gorivo. To pogađa i strane brodove koji prolaze kroz našu zemlju. Čak i posade Rečne policije rezervoare pune "ručno" - u magacin ispod Brankovog mosta dolazi cisterna sa benzinom. U marini koju gradi "Parking servis" na Adi Ciganliji sigurno će postojati jedna pumpa, dok će druga biti kod stare centrale na Dorćolu.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * : 4          L23      
QY     I      G   D8M
 6    BWU   7UC      
 K     Y    T     N7P
O12         UBG      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara

Slike