Welcome
Home
Kontakt


Priroda

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Izletišta
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Turističko naselje
Privatan smeštaj
Moteli
Kampovi
Planine
Nacionalni Parkovi
Izletišta
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Priroda > Izletišta > Turističko naselje Rtanj
Turističko naselje Rtanj English
Nadmorska visina (m): 640

U okruženju je listopadne i četinarske šume. Naselje se snabdeva čistom planinskom vodom. Bogatstvo prirode - samonikla jelova šuma na severnim obroncima Rtnja, raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta, mnogobrojni prirodni izvori i vrela - podstiču razvoj ekološkog turizma.
Mapa

Na jugoistočnim padinama Rtnja, rasprostranjen - rtanjski čaj.
Severoistočni deo naselja okružuje park - šuma, jedinstvena u Evropi, sa oko 150 vrsta drveća i šiblja, na četrdesetak hektara. Ovaj prostor je, u vremenu između dva svetska rata, pošumila porodica austrijskog Jevrejina Juliusa Minha, vlasnika nekadašnjeg rudnika "Rtanj". Park je opremljen pratećim objektima i uređenim stazama. Netaknuta priroda na velikom prostoru oko Rtnja, nema zagađivača. U podnožju Rtnja obitavaju ostaci hrišćanskih starina. Ugašeni manastiri (Lapušnja, Krepičevac i Lozica) svedoče, da je ovde cvetao duhovni život, negujući nemanjićku tradiciju. Čitavim područjem ekološke opštine Boljevac dominira gorostasna piramida Rtanj (1565m.)

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :ASG         STN      
  7    7      I   IX7
UQE   7YD   CR7      
A      9    M     Q6O
IYX         COD      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Odlična tema. Čini mi se, međutim, da bi bi lokalni urntibsaa doprineo rešavanju problema koliko i lokalni lekar postavljen na istu poziciju. Zaštо? Zato što bi stručna sistematizacija jednog tako spontano nastalog haosa bilo isto što i mixing grandmothers and frogs kao što neko reče. Moje mišljenje je da stari pristup od čega boles' od toga i lek ovde jedino može dati rezultate. Predlog bi dakle bio da se na lokalnom nivou pokrene jedna široka javna rasprava na temu urbanizacije ovih zona divlje gradnje. Da se raspiše čitav niz nearhitektonskih konkurasa gde će lokalni živalj davati svoje ideje i vizije kako to spontano naselje da postane bolje iz ugla njegovih stanovnika. Ono što struka vidi kao unapređenje ovih zona može da bude potpuno kontraproduktivno, kako ste ispravno primetili u tekstu. Dakle, konkurs, lokalni žiri bira najbolju viziju, onda to lepo mi platimo da se izvede (ako baš moramo) i to je to. Ovde bih dodao: da ogradimo i da naplaćujemo karte za turističko razgledanje, ali neko to može pogrešno da shvati.
(, 14.06.2012. 00:29)
Pre par godina sam bila u selo Rtanj, jako sam bila oduševljena, divno je tamo, mir i tišina, niko nigde ne žuri stvarno sam osetila da sam na godišnjem odmoru ,bili smo gore na vrhu, Pop nam je bio vodjaputa! Išla bih ponovo! I doći ću!Pozdrav
(marta kekez, 31.08.2008. 14:04)
Ukoliko zelite da saznate vise o ovoj planinskoj lepotici posetite sajt ljubitelja planine Rtanj http://rtanj.tripod.com/
(Milovan Bojovic, 30.07.2007. 14:07)
Bio sam u subotu,3.3.2007.sa prijateljem do vrha.Fantastično je.Pogled sa vrha je fenomenalan.Mislim da ću stalno da idem, makar jednom u dva meseca.
(miroslav rajković, 05.03.2007. 11:45)

Relacije
Beograd