Welcome
Home
Kontakt


Društvo

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Ličnosti
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Ličnosti > Ivana Ćojbašić
Ivana Ćojbašić English
E-mail: pianomode@hotmail.com
Mesto rodjenja: Beograd, Srbija
Prebivalište: 423 West 16th Avenue Spokane, WA 99203, SAD
Telefoni: 509,48
WEB prezentacija: www.ivanacojbasic.com

Pijanistkinja, doktor muzičkih umetnosti, IVANA ĆOJBAŠIĆ je nastupala kao solista i klavirski saradnik u bivšoj Jugoslaviji, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj, Meksiku i SAD. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, među kojima i...

IVANA ĆOJBAŠIĆ je nastupala kao solista i klavirski saradnik u bivšoj Jugoslaviji, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj, Meksiku i SAD. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, među kojima i prve nagrade na međunarodnom takmičenju pijanista Frederik Šopen u Rimu 1990.god., kao i pete nagrade i specijalne nagrade na 16. Međunarodnom pijanističkom takmičenju Franc List u Luki iste godine.
 
Magistrirala je na Odseku za klavir FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Vukdragović, a u istom periodu usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti i na konzervatorijumu Luiđi Kerubini u Firenci. 1998.god. stekla je diplomu umetničkog doktorata na Univerzitetu severnog Teksasa (SAD), gde je učestvovala u masterklasama prof. Vladimira Viarda.
 
Nastupala je u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Galeriji SANU (Beograd), Jugoslovenskom kulturnom centru (Pariz), Stenvej holu (Dalas, Fort Vort) i drugim značajnim salama. Snimala je za Radio i TV Beograd i TV Prato (Italija). Od 1998. god. radila kao asistent na Odseku za klavir FMU u Beogradu.
 

Takođe je predavala klavir na University of North Teksas, Mesa State College u Koloradu, Bowling Green State University u Ohaju, i Seattle and Spokane, Vašington. Trenutno radi na razvoju privatnih studija pijanistike u Sijetlu. Njeni učenici su osvojili brojne nagrade, samostalno i na festivalima, takodje i dobtnici najviših ocena na godišnjim nastupima u Sjedinjenim Državama. 

Živi i radi u SAD


Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :WQK         1IJ      
S B    9      E   5T5
T3E   NML     2      
  P    W      3   FNX
K89           T      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
CAO,IVANA!PISEMO TI,IGOR I JA(Igorova sestra),SKORO SMO SE CULI SA CIKA RAFOM I TETA MARIJOM!KAKO SI,TI?!!STA RADIS?!!JAVI NAM SE! IMAMO,I SKAJP -adresa- igor.stogov PA,KADA BUDES IMALA VREMENA JAVI NAM SE,ILI PUTEM SKAJPA,ILI PORUKOM!PUNO,PUNO SRECE I USPEHA,ZELE TI IGOR i BOBANA!CAO,CAO!
(, 17.12.2011. 00:34)