Welcome
Home
Kontakt


Saobraćaj

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Aerodromi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Saobraćaj > Aerodromi > Aerodrom Konstantin Veliki
Aerodrom Konstantin Veliki English
Adresa: Vazduhoplovaca 24, Pf 175, Niš
E-mail: office@nis-airport.com
Telefoni: +381 18 580 023
WEB prezentacija: www.airportnis.co.yu

Aerodrom je otvoren u SFRJ. Dugo je bio samo vojna baza i piste su korištene u vojne svrhe. Godine 2003, norveško kraljevsko ministarstvo spoljnih poslova je uložilo velika sredstva za rekonstruisanje aerodroma. Aerodrom je otvoren 12. oktobra 2003. i dobio ime „Aerodrom Konstantin Veliki“.

Jedan od najprometnijih perioda u aerodromu je bila zima 2005. godine kada su svi avioni koji su trebali da slete na beogradski aerodrom Nikola Tesla, najveći i najprometniji aerodrom u Srbiji, sletali na aerodrom Konstantin Veliki zbog magle u Beogradu i okolini.

Terminal na aerodromu Konstantin VelikiAerodrom Niš Konstantin Veliki ima  nekoliko redovnih letova nedeljno.
 
Niš Konstantin je uspešno sproveo TAM program (Turn Around Management) evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) čiji cilj je da unapredi rad menadžmenta i strateški pripremi aerodrom Niš za razvoj. Eksper TAM programa, Majkl Kelavej, procenio je da će se u sledećih par godina broj putnika povećati sa 28,000 na 200,000 godišnje. Direktor aerodroma Niš, Radislav Radojković, izrazio je svoje zadovoljstvo po završetu realizacije TAM projekta i izjavio da je zahvaljujući upravi aerodroma Konstantin Veliki on uspeo identifikovati i fokusirati se na najvažnije aspekte poslovanja po tržišnim principima.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :E6P         K6K      
E A    T    X     9XD
A C   31T   4K1      
A E    5    T 2   TSS
JXF         4KL      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara