Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > ZAPADNO - BAČKI OKRUG
ZAPADNO - BAČKI OKRUG English
Adresa sedišta: 25 000 Sombor, Trg Cara Uroša 1
Broj stanovnika: 215,92

ZAPADNO - BAČKI okrug se nalazi u severnom delu Republike. Obuhvata opštine: Sombor, Apatin, Odžaci i Kula. Ukupno ima 215.916 stanovnika. Sedište okruga je grad Sombor.

ZAPADNO - BAČKI okrug se nalazi u severnom delu Republike. Obuhvata opštine: Sombor, Apatin, Odžaci i Kula. Ukupno ima 215.916 stanovnika. Sedište okruga je grad Sombor. Sombor je grad bogate kulturne tradicije: Rimokatolička crkva i Franjevački samostan iz XVIII veka, Zgrada Županije s početka XIX veka, Ikonostasi Velike i Male pravoslavne crkve i Srpska pravoslavna crkva u Staparu su zaštićeni spomenici, dokazi duge istorije ovog grada. 

Opština Sombor danas raspolaže sa 100.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je oko 97.000 hektara obradivih površina. Pored ratarske, veliki značaj ima i stočarska proizvodnja. Još intenzivniji razvoj ostvaruje se u industriji koju nose metalni kompleks "Bane", Fabrika akumulatora "Sombor", Fabrika dostavnih vozila "Crvena Zastava", Brodogradilište "Dunav", a naročito prehrambena industrija koja svojim kapacitetima (Uljara "Sunce" i Mlekara "Somboled") u pokriva preradu sirovina iz poljoprivrede.
 
ADRESA okružnog mesta je:
25 000 Sombor, Trg Cara Uroša 1
telefon i faks: 025/ 22 - 950, 26 - 361
 

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :OT8         MLG      
L J    T    T 6   Y3O
3 K   LS6   FK2      
8 N    X    E O   CBI
7RT         18Q      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara