Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > KOLUBARSKI OKRUG
KOLUBARSKI OKRUG English
Adresa sedišta: 14 000 Valjevo, Karađorđeva 31
Broj stanovnika: 200,56

KOLUBARSKI okrug se prostire u srednjem delu zapadne Srbije. Obuhvata opštine: Osečina, Ub, Lajkovac, Valjevo, Mionica i Ljig. Ima ukupno 200.560 stanovnika. Sedište okruga je grad Valjevo koji se nalazi na reci Kolubari.

Kulturno - istorijske znamenitosti ovog kraja su: Muselimov konak tipičan primer turske arhiktekture, sazidan u XVIII veku, Kula Nenadovića, koju je 1813. godine podigao vojvoda Jankov, Valjevska crkva, iz 1838. godine i predstavlja redak primer monumentalne klasicističke građevine u Srbiji. U ovom regionu razvijena je metalna industrija, ("Krušik" DD - Holding korporacija, DD Fabrika vijaka "Gradac"), poljoprivredna proizvodnja (proizvodnja šljiva, malina, kupina i jagoda) i prehrambena proizvodnja ("Srbijanka" DD). Poznata turistička mesta u okrugu su planina Divčibare i Banja Vrujci. ADRESA okružnog mesta je: 14 000 Valjevo, Karađorđeva 31 telefon: 014/ 222 - 019, 221 - 655, 227 - 466

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :9Q2         32I      
U 9    S      Y   TNG
9PR   6FD   RE6      
X P    D    W     4KP
DFF         UNE      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara