Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > MORAVIČKI OKRUG
MORAVIČKI OKRUG English
Adresa sedišta: 32 000 Čačak, Župana Stracimira 2
Broj stanovnika: 230,75

MORAVIČKI okrug se nalazi u centralnom delu Srbije. Obuhvata opštine: Gornji Milanovac, Čačak, Lučani i Ivanjica. Ima ukupno stanovnika. Sedište okruga je u gradu Čačku.

Posebno mesto u spomeničkoj baštini Čačka i okoline imaju bogomolje: manastiri i crkve. Deset manastira u Ovčarsko - kablarskoj klisuri, nazvani su Srpskom Svetom gorom. Neki od njih su podignuti u doba srpske vlastele Nemanjića, Lazarevića i Brankovića. U ovih deset manastira vekovima su čuvane stare rukopisne knjige, a neke od njih su ovde i nastale. Čačak je veliki privredni centar Srbije. U privredi dominantno mesto ima industrija. Pre svih, metaloprerađivačka ("Sloboda", Fabrika "Cer", Fabrika reznog alata) proizvodnja papira (Fabrika hartije), kao i hemijska industrija ("Prvi maj"). Veoma je razvijena i poljoprivreda ("Stočar"). ADRESA okružnog mesta je: 32 000 Čačak, Župana Stracimira 2 telefon i faks: 032/25 - 347, 23 - 310

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :J           CRS      
2 G    Y      L   T68
4UA   T29   8XE      
  1    A    7     FDB
  E         TDM      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara