Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > NIŠAVSKI OKRUG
NIŠAVSKI OKRUG English
Adresa sedišta: 18 000 Niš, Strahinjića Bana bb
Broj stanovnika: 382,46

NIŠAVSKI okrug se nalazi u jugoistočnom delu Republike. Obuhvata opštine: Aleksinac, Svrljig, Merošina, Ražanj, Niš, Doljevac i Gadžin Han. Ima ukupno 382.461 stanovnika. Sedište okruga je u gradu Nišu.

U samom gradu nalazi se Niška tvrđava, koja se ubraja među najlepše i najbolje očuvane tvrđave na Balkanu, a zidana je krajem XVII veka. Na periferiji Nša je spomen obeležje Ćele - kula, koga su Turci sazidali od lobanja i glava srpskih ustanika poginulih na Čegru, gde se, pod vođstvom Karađorđa, vožda i heroja Prvog srpskog ustanka, protiv Turaka, odigrala, Čegarska bitka (1809.godine). Turci su pobedili, pa je ova bitka bila od presudnog značaja za propast Prvog srpskog ustanka. Privredu ovog regiona predstavlja: Elektronska industrija Niš, Duvanska industrija, Mašinska industrija i Tekstilna industrija "Niteks". ADRESA okružnog mesta je: 18 000 Niš, Strahinjića Bana bb telefon i faks: 018/40 - 866, 22 - 317, 23 - 742

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :R5I         CUC      
5      9    H D   8I6
ARW   486   CGB      
P 1    U    5 R   CT3
GJW         KUO      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara