Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > PEĆKI OKRUG
PEĆKI OKRUG English
Adresa sedišta: 38 300 Peć, Maršala Tita bb
Broj stanovnika: 414,19

PEĆKI okrug se nalazi u jugozapadnom delu Republike. Obuhvata opštine: Istok, Peć, Klina, Dečani, Đakovica. Ima ukupno 414.187 stanovnika. Sedište okruga je grad Peć.

Naselje Peć pominje se još 1302. godine, kao sedište Srpske patrijaršije, Pećku patrijaršiju čini skupina manastira i od osnivanja je sedište srpskih arhiepiskopa i patrijarha. Freske u crkvi Svetih Apostola iz XIII veka, ubrajaju se u najznačajnija ostvarenja srpskog slikarstva. Crkve i drugi objekti Pećke patrijaršije, tokom istorije, više puta su uništavani i obnavljani, a konačan izgled su dobili 1931. godine i 1932. godine. Manastir Visoki Dečani predstavljaju najmonumentalniji spomenik srpske srednjovekovne kulture, zadužbina je Stefana Dečanskog, građen od 1327. godine do 1335. godine. U Pećkom okrugu postoje sledeća privredna preduzeća: Kombinat kože i obuće, Šumsko industrijski kombinat, Poljoprivredno - industrijski kombinat i Fabrika auto-delova. ADRESA okružnog mesta je: 38 300 Peć, Maršala Tita bb telefon i faks: 039/ 31 - 043, 22 - 442

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :N2D         IHH      
  G    K    8 F   3AO
5WC   22Y   I B      
9      7    7 Q   OYT
FGK         3PX      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara