Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > SREMSKI OKRUG
SREMSKI OKRUG English
Adresa sedišta: 22 000 Sremska Mitrovica, Trg Svetog
Broj stanovnika: 309,98

SREMSKI okrug se nalazi u zapadnom delu Republike. Obuhvata opštine: Šid, Inđija, Sremska Mitrovica, Irig, Ruma, Stara Pazova i Pećinci. Ima ukupno 309.981 stanovnika. Sedište okruga je u gradu Sremska Mitrovica.

Fruškogorski manastiri predstavljaju najveće kulturno blago ovog kraja. Tu su: Manastir Grgeteg iz 1471. godine i manastir Jazak iz 1522. godine. Manastir Krušedol je prava riznica slikarskih radova Vojvodine, a osnovan je 1514. godine kao zadužbina vladike Maksima Brankovića i njegove majke Angeline. U manastiru Novo Hopovo posebnu pažnju pobuđuje arhitektura hrama i njegov fresko - živopis. Vreme njegovog prvog zidanja nije poznato, ali se zna da je obnovljen 1756. godine. Privredu Sremske Mitrovice danas čine: Fabrika celuloze i papira "Matroz", Drvni kombinat, Fabrika nameštaja "1 novembar" i "Srbija šume". ADRESA okružnog mesta je: 22 000 Sremska Mitrovica, Trg Svetog Dimitrija 13 telefon i faks: 022/ 221 - 538, 221 - 201

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :OWO         OTQ      
E 1    T    8     ARA
OPA   UQX   IOS      
  T    L      3   62D
R5S         OAQ      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara