Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > TOPLIČKI OKRUG
TOPLIČKI OKRUG English
Adresa sedišta: 18 400 Prokuplje, Tatkova 2
Broj stanovnika: 111,81

TOPLIČKI okrug se nalazi u južnom delu Republike. Obuhvata opštine: Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa. Ima ukupno stanovnika. Sedište okruga je grad Prokuplje.

Hisar, brdo iznad Prokuplja, predstavlja simbol grada. Tu su otkriveni delovi srednjovekovne tvrđave sa još dobro očuvanom kulom koju narod zove Jug - Bogdanova, po jednom od junaka Kosovskog boja. Hram Sv. Prokopija koji se nalazi u blizini, građen je još u X veku, a Latinska crkva, iz XVI veka primer je uticaja katoličke kulture koju su doneli dubrovački trgovci u XV i XVI veku. Toplički okrug je srednje razvijeni industrijski centar, a njegovu osnovu čine: "Prokupac" - fabrika alkoholnih pića, "Hissar" - preduzeće prehrambrenih proizvoda, "FOM" - fabrika obojenih metala i "Topličanka" - fabrika za proizvodnju pamuka. ADRESA okružnog mesta je: telefon i faks: 027/24 - 316, 24 - 948

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :TQB         TWU      
T      E      6   TKX
9EO   I18   BIQ      
  T    T      5   Y88
DBL         CSL      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara