Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > ZAJEČARSKI OKRUG
ZAJEČARSKI OKRUG English
Adresa sedišta: 19 000 Zaječar, Generala Ganbeta 44
Broj stanovnika: 158,13

ZAJEČARSKI okrug se nalazi u istočnom delu Republike. Obuhvata opštine: Boljevac, Knjaževac, Zaječar i Sokobanja. Ukupno ima 158.131 stanovnika. Sedište okruga je grad Zaječar.

Felix Romuliana (Galerijeva palata) u Gamzigradu, bila je prestonica rimskog imperatora Gaja Galeria Valerija Maksimilijana, s kraja III i početkom IV veka. Gamzigrad se na osnovu otkrivenog materijala svrstava u red najreprezentativnijih rimskih gradova na Balkanu. Tu je pronađena brojna istorijska građa (nakit, novac, alatke, oružje) kao svedočanstvo o velikoj civilizaciji na ovim prostorima. Privredni razvoj zaječarske opštine kretao se od zanatske i poluindustrijske prerade poljoprivrednih proizvoda i eksploatacije ugljenog bogatstva (Trikotaža, Fabrika kože, Parna pivara, Rudnik kvarcnog peska, Rudnici uglja), fabrika modernih kapaciteta i visoke produktivnosti rada. ADRESA okružnog mesta je: 19 000 Zaječar, Generala Ganbeta 44 telefon i faks: 019/21 - 587, 421 - 626, 21 - 587

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :IRL         WNL      
E O    E      H   ATQ
E J   QGX   UNO      
C A    H      O   YDG
FYH         WQ3      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara