Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > JUŽNO - BAČKI OKRUG
JUŽNO - BAČKI OKRUG English
JUŽNO - BAČKI okrug se nalazi u središnjem delu panonske nizije, u severnom delu Srbije. Ovaj okrug obuhvata sledeće opštine: Srbobran, Bač, Bečej, Vrbas, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Žabalj, Novi Sad, Titel, Temerin, Beočin i Sremski Karlovci. Ima ukupno 553.027 stanovnika. Sedište okruga je Novi Sad, najveći grad u severnoj srpskoj autonomnoj pokrajini Vojvodini.

U Novom Sadu je podignuta: prva srpska osnovna škola (1703. godine), prva srpska gimnazija (1871. godine ), nekoliko muzeja i galerija od kojih su najpoznatiji Vojvođanski muzej i Gradska biblioteka (1844. Godine).
 
Novi Sad je sedište najstarije kulturno - naučne ustanove srpskog naroda Matice srpske, osnovane 1862. godine, kao i Srpskog narodnog pozorišta iz 1861.
 
U samom okrugu razvijena je hemijska indusrtrija i prerada nafte, industrija mašina, alata i elektroporcelana, tekstilna, prehrambena industrija i građevinarstvo.
 
ADRESA sedišta okruga je:
21 000 Novi Sad, Bul. Mihajla Pupina 16
telefon i faks: 021/56 - 001, 51 - 477, 56 - 18

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :UP7         C        
A      4    I 8   6B5
46Y   KJD   MXB      
  O    1      Q   BID
HM4           L      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara