Welcome
Home
Kontakt


Kultura

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Galerije
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Kultura > Galerije > Virtuelna galerija ITN: Radomir STANČIĆ, izložba
Virtuelna galerija ITN: Radomir STANČIĆ, izložba English
Adresa: Živi i radi u Zemunu i Dizeldorfu
E-mail autora: radomir.stancic@gmail.com
E-mail galerije: gallery@info-tours.net
Naziv izložbe: RIZIK I AVANTURA
Radno vreme: 00-24h
Tel/fax: +381 11 494 545
Urednik: Vladeta Stojić, 064 38 010 96
Web adresa galerije: www.info-tours.net/object.php?id=1262

Osnovna komponenta, poenta, poetika, estetika... moga rada je da reagujem na prvu, „sirovu“ ideju i da u njenoj realizaciji ostanem pri njoj – a to je rizik. To znači da je moj atelje moja glava – zamislim rad, prikupim ono sto mi je potrebno (otpalo lisće iz prethodne godine, trnje, puževe kucice, bokserski ring, organizujem bokserske mečeve u okviru tog rada...) a da prethodno to nigde nisam isprobao. Tako i meni samom moje izložbe budu iznenadjenje. A rizik je istovremeno i avantura - u nekim radovima sam gazio bos po slomljenom staklu, jahao konja u galopu...

 

Radomir   Stančić

RIZIK I AVANTURA
 
"RADOMIR STANČIĆ je na video-traci snimio jednu dugačku, statičnu sekvencu sa obale Dunava, koja se pri običnom posmatranju vidi samo kao jedan „zamrznuti" kadar, ali sa upotrebom jednog durbina odjednom se otkriva, u tom istom prizoru, mnoštvo pokreta i same vode, njene površine i njenih odsjaja. Ovaj impuls reke uhvaćen je u njenoj dvostrukoj pojavi - i kao večnog stanja načinjenog od bezbroj statičnih sekvenci, i kao večnog beskrajnog kretanja." (Jovan Despotović, izložba „River Art“, Beograd, 1995 ) 


"Dinamične instalacije Radomira Stančića stavljaju u pokret beli kvadrat, pra-sliku sve konkretne i konceptualne umetnosti: ovde se kvadrat pretvara u svoje delove, postaje živo telo. Na ram našpanovana bela tkanina postaje samostalna, na primer vezuje se u čvor. Materijal i ideja postaju dijalektička igra."  (Stephan von Wiese,1990).

Welcome to ENGLISH

VIRTUELNA GALERIJA ITN

     

   1981-84
   Likovna  
   akademija    
   Venecija. 
   Studije u klasi 
   prof. 
   Emilia Vedove.

   1984-87 
   Likovna akademija 
   Dizeldorf .
   Postdiplomske 
   studije u klasi prof. 
   Dejvida Ribinoviča.

   Imao samostalne  
   i grupne izložbe u 
   galerijama i  
   muzejima 
   u našoj zemlji i 
   inostranstvu
’’Brutalan na prvi pogled, umetnički stav Radomira Stančića jeste „esej“ o potrebi i nužnosti komuniciranja u svetu sve veće otudjenosti. To je naizgled priča o boksu, junak je Ben Bolt, ali i sparingovanje koje je Stančić uselio u Galeriju."  (Savo Popović, „Novosti“, 2007). 


"Autor sam i nosilac organizacije medjunarodne izložbe „River Art“ . Organizovana je u saradnji sa Dr. Wolfgangom Bekerom , direktorom Ludwig Foruma za internacionalnu umetnost , Aachen, Nemačka. Izložba je imala izvanredan medijski odjek – domaće i strane novine i televizijske stanice izveštavale su o njoj: ARD i WDR, Nemačka, ALPHAVILLE RAI i TSI, Italija, FRANCE 3 SUD, Francuska, RTBF BRUXELLES, Belgija,MTV, Makedonija, YLE-TVL, Finska. Ukupno je emitovano na televizijama, uključujući i srpske, preko 8 sati. 


Odgovor ovoj izložbi bio je poziv Grada Menhengladbaha, odnosno Hubertusa Wunschika našim umetnicima da učestvuju na velikoj medjunarodnoj izložbi “Uticaj” (“Einfluss”) 1998 god. Ova izložba imala je takodje izvanredan medijski odjek. Wunschik i ja smo saradjivali u još nekoliko projekata". 
(R. Stančić)

               


 
 
     
Aktuelni projekat: Garden Museum of Contemporary Art, koautorstvo sa M.Ristićem.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :RH3         MN4      
J D    Y    6 C   SWH
JKU   HTG   NXO      
Q Q    J      S   2I1
QT2         EU2      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
DRAGI RATKO, CENIM TVOJE ANGAŽOVANJE, AKTIVNOSTI I STVARALAČKI RAD. INSPIRACIJE NALAZIŠ U IZAZOVIMA, ANGAŽOVANOJ UMETNOSTI, SVEMU ŠTO JE SAVREMEN KONCEPT. MENI SE TO DOPADA I VERUJEM DA IMA SVOJE MESTO U NIZU UMETNIČKIH IZRAŽAVANJA. JA, MEĐUTIM RADIM KLASIČNIM ŠTAFELAJNIM TEHNIKAMA, MOJA NARATIVNA PRIRODA JE LIRSKA, MOŽDA TIPIČNO ŽENSKA - AKO SE OSEĆAJ MOŽE PODELITI NA MUŠKI I ŽENSKI???? IZLAGALA SAM SAMOSTALNO I KOLEKTIVNO, KAO ČLAN "ULUPUDS - a", ALI BIH VOLELA AKO MISLIŠ DA IMA MESTA ZA SARADNJU U LIKOVNOM SVETU DA PONEŠTO ODRADIMO I ZAJEDNO.
(, 31.08.2011. 17:27)
wowww it is very gooddd.congralatins))))
(nihal, 03.04.2011. 18:39)
divan način za prezentaciju
(Gordana Mitić, 29.12.2010. 19:36)
Rale care mnogo mi se svidja ovo!
(miki rubiroza, 23.12.2010. 23:17)
bas si me odusevio sa ovim snimkom,,ovo sa razbijanjem stakla,,super ne ostavlja gledaoce ravnodusnim
(ivanvidanovic, 22.06.2010. 22:33)
Lieber Rale! Das ist eine sehr ueberzeugende Praesentation Deiner Arbeiten. Keep on rockin'!
(Wolfgang Hahn, 16.02.2010. 22:49)
A very impressive range of artistic ideas and procedures, spanning such numerous subversive concepts and diverse artistic materials such as: conceptual and mixed-media paintings, white canvas pictoral forms, subversive saws stuck in arches, cut off girders, snail-house spiral shaped installations, metal sculptures, ominous but beautifully arranged thorns, shattered glass installations, boxing glove objects including a real, though stylized boxing rink inside of the gallery (with genuine boxers sparring away)... the artist’s value system, personality, body and mind fully and sincerely integrated in these artworks. This is truly an amazing endeavor and, according to my opinion, Stancic’s work is extraordinarily creative and is undoubtedly exceptional artistic output.
(Mihailo Ristic, 13.02.2010. 01:56)
Odlični radovi.
(Ilić Tatjana, 12.02.2010. 15:50)
Bravo Rale! Znam ovaj rad odavno,ali opet sam ga pogledalala i isto mislim i danas.
(Tatjana Ilić, 11.02.2010. 20:38)

Slike

Relacije
Francuski institut u Beogradu
Galerija ARTGET KCB
Galerija ITN: Risto ANTUNOVIĆ, izložba
Kulturni centar Beograda
Likovna galerija KCB
ULUS, Udruženje likovnih umetnika Srbije

Download
Rizik i Avantura
09
06
03
10
08
07
05
02
01