Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Sela
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Turističko naselje
Etno sela
Muzeji
Sela
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Sela > Muzej na otvorenom Staro selo Sirogojno
Muzej na otvorenom Staro selo Sirogojno English
Adresa: 31207 Sirogojno
E-mail: staroselo@ptt.rs
Radno vreme: od 01.aprila do 01.novembra: 09-19 h / od 01. novembra do 01. aprila: 09-16h
Rezervacije: +381 (0)31 802 586 i +381 63 643 758
Telefoni: 031 802 291
WEB prezentacija: www.sirogojno.org.rs

Etno selo Sirogojno
Vodice; Ljubiš; Gostilje (vodopad, ribnjak, stara vodenica); Vajarski atelje u Trnavi i ručak u prirodi sa zlatiborskim specijalitetima, Etno muzej i crkva u Sirogojnu; Tošina banja lekovite vode u Rožanstvu.

"Staro selo" je muzej na otvorenom u kojem se prikazuje arhitektura, unutrašnje uređenje zgrada, način privređivanja i organizacija porodičnog života ljudi brdsko - planinskih predela na Zlatiboru, koji je deo jugozapadne Srbije kao i prostranih šumovitih predela dinarske oblasti.

Mnogi smatraju da su Vodice najlepši deo Zlatibora. Ovaj deo planine odiše pitominom, mirom stoletnih borova i klokotom planinske rečice koja krivuda pašnjacima. U Gostilju možete posetiti ribnjak, prelep vodopad visok 20 metara pored koga se nekada nalazilo 11 vodenica potočara a sada je sačuvana samo jedna sagrađena u XIV veku. Uz vodenicu se nalazi izvor pitke vode "Jurevac". U selu Trnava možete posetiti atelje samoukog slikara i skulptora Vladimira Mitrovića, a u njegovom domaćinstvu kao poseban događaj čeka vas ručak u prirodi (specijaliteti zlatiborskog kraja). Etno selo Sirogojno je jedinstven muzej pod otvorenim nebom koji sadrži drvene i kamene građevine kakve su nekada bile sastavni deo svakog domaćinstva u ovom kraju. Zgrade su autentične i nameštene kao u staro doba. U selu Rožanstvo možete posetiti Tošinu banju lekovite vode. Ona je naročito pogodna za očna i kožna oboljenja. Temperatura joj je 17 stepeni preko cele godine a ima devet puta manje soli od Prolom vode.


Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :F5F         XYE      
  E    4    O     R6K
NSK   915   XTL      
  W    F      S   3TP
GCT         T1J      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
I recently bought a sweater designed by Dobrila in a second hand shop in Connecticut.. It is very beautiful which I will proudly wear. Are there more sweaters that people can buy by Dobrila? The one I bought is a piece of art that is wearable. I would love to know how old the sweater is and if they are still knitting them? Thank you
(milda Contoyannis, 06.10.2010. 17:47)
zavrsio sam geogafski fakultet i trazim posao!bilo sta!zovite na 064 150 33 96
(zoran jovanović, 01.07.2008. 03:08)
Postovani, Potreban smjestaj za 2 odraslih, jedno dijete od 3 g i bebu od 7 mjeseci u Sirogojnu. Boravak 28-29.4.2007. godine. Nocenje ili noćenje+dorucak. Srdacan pozdrav, Porodica Cutura
(Čutura Vidosava, 13.04.2007. 18:07)

Slike

Relacije
Virtuelna Galerija ITN
Zlatibor