Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Sela
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika



VEZANE KATEGORIJE
Turističko naselje
Etno sela
Muzeji
Sela








Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Sela > Muzej na otvorenom Staro selo Sirogojno
Muzej na otvorenom Staro selo Sirogojno English
Adresa: 31207 Sirogojno
E-mail: staroselo@ptt.rs
Radno vreme: od 01.aprila do 01.novembra: 09-19 h / od 01. novembra do 01. aprila: 09-16h
Rezervacije: +381 (0)31 802 586 i +381 63 643 758
Telefoni: 031 802 291
WEB prezentacija: www.sirogojno.org.rs

Etno selo Sirogojno
Vodice; Ljubiš; Gostilje (vodopad, ribnjak, stara vodenica); Vajarski atelje u Trnavi i ručak u prirodi sa zlatiborskim specijalitetima, Etno muzej i crkva u Sirogojnu; Tošina banja lekovite vode u Rožanstvu.

"Staro selo" je muzej na otvorenom u kojem se prikazuje arhitektura, unutrašnje uređenje zgrada, način privređivanja i organizacija porodičnog života ljudi brdsko - planinskih predela na Zlatiboru, koji je deo jugozapadne Srbije kao i prostranih šumovitih predela dinarske oblasti.

Mnogi smatraju da su Vodice najlepši deo Zlatibora. Ovaj deo planine odiše pitominom, mirom stoletnih borova i klokotom planinske rečice koja krivuda pašnjacima. U Gostilju možete posetiti ribnjak, prelep vodopad visok 20 metara pored koga se nekada nalazilo 11 vodenica potočara a sada je sačuvana samo jedna sagrađena u XIV veku. Uz vodenicu se nalazi izvor pitke vode "Jurevac". U selu Trnava možete posetiti atelje samoukog slikara i skulptora Vladimira Mitrovića, a u njegovom domaćinstvu kao poseban događaj čeka vas ručak u prirodi (specijaliteti zlatiborskog kraja). Etno selo Sirogojno je jedinstven muzej pod otvorenim nebom koji sadrži drvene i kamene građevine kakve su nekada bile sastavni deo svakog domaćinstva u ovom kraju. Zgrade su autentične i nameštene kao u staro doba. U selu Rožanstvo možete posetiti Tošinu banju lekovite vode. Ona je naročito pogodna za očna i kožna oboljenja. Temperatura joj je 17 stepeni preko cele godine a ima devet puta manje soli od Prolom vode.


Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :



4ME         X21      
G      1      E   AJ5
21J   H3P   EN7      
2 Q    J    S     A7T
MPF         YC3      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
I recently bought a sweater designed by Dobrila in a second hand shop in Connecticut.. It is very beautiful which I will proudly wear. Are there more sweaters that people can buy by Dobrila? The one I bought is a piece of art that is wearable. I would love to know how old the sweater is and if they are still knitting them? Thank you
(milda Contoyannis, 06.10.2010. 17:47)
zavrsio sam geogafski fakultet i trazim posao!bilo sta!zovite na 064 150 33 96
(zoran jovanović, 01.07.2008. 03:08)
Postovani, Potreban smjestaj za 2 odraslih, jedno dijete od 3 g i bebu od 7 mjeseci u Sirogojnu. Boravak 28-29.4.2007. godine. Nocenje ili noćenje+dorucak. Srdacan pozdrav, Porodica Cutura
(Čutura Vidosava, 13.04.2007. 18:07)

Slike

Relacije
Virtuelna Galerija ITN
Zlatibor